A Mundus Viridis Kft. telephelyének fejlesztése Csarodán

GINOP-1.2.9-20-2021-01465

Kedvezményezett neve: MUNDUS VIRIDIS Tervező és Szolgáltató Kft.

Projekt címe: A Mundus Viridis Kft. telephelyének fejlesztése Csarodán

Projekt kódja: GINOP-1.2.9-20-2021-01465

Támogatás mértéke (%-ban): 70 %

A projekt befejezési dátuma: 2022.12.24.

A Mundus Viridis Kft. sikeresen megvalósította „A Mundus Viridis Kft. telephelyének fejlesztése Csarodán” című GINOP-1.2.9-20-2021-01465 azonosító számú projektjét, melynek célja a favédelem, – mint speciális, éppen felértékelődő szakterület – hiteles képviseletének érdekében vállalati műszerparkjának és Csarodán található irodájának fejlesztésével a cég versenyképességének növelése. A projekt fókuszában egy digitális mérőműszer (ArborSonic 3D/FAKOPP 3D) beszerzése szerepelt, mely alkalmas a koros fák törzsének szövetszerkezeti elváltozásait mérni, annak eredményei alapján pedig a szakmagyakorló a megtartásra, megóvásra, vagy éppen az elkerülhetetlen kivágásra vonatkozóan döntést tud hozni, vagy épp döntést támogatni. A mérés eredménye objektív bizonyíték. A mérőműszer és az objektív bizonyítékok hiánya a favizsgálatban és értékelésben a favédelem területén nem csak régiós hiányosság, hanem országosan jellemző. E műszer használata egyre sűrűbben felmerülő elvárás, követelmény különösen a nagyberuházások tervezése, kiinduló állapotok dokumentálása kapcsán. A műszerrel történő mérés eredményét a kapcsolódó program fogadására alkalmas, laptop fogadja, az adatfeldolgozást biztosítja, melynek beszerzése szintén a projekt keretében történt meg. A projektben a mérőműszer beszerzése mellett az alábbi tevékenységek valósultak meg:

  • távolságmérésre alkalmas digitális mérőműszer, mely a fák közötti terepi tájékozódásunkat és a helyszíni mérés közben készített manuálék pontosságát támogatja;
  • a projekttel foglalkozó munkatárs munkabérének támogatása;
  • Folyamatmenedzsment képzés 1 fő részére;
  • projektmenedzsment tevékenység;
  • kötelező tájékoztatás és nyilvánosság biztosítása;
  • A csarodai telephelyünk infrastrukturális fejlesztése, melynek során az épület bővítésére került sor a meglévő irodaépület tetőterének beépítésével, melyben tárgyaló, iroda, irattár és fürdő helyiségek kialakítása történt meg.

Ezzel egy korszerű, a kor színvonalának megfelelő irodában várhatjuk az ügyfeleinket, ahol az elmélyült munkavégzésre és a megbeszélések lefolytatására egy időben is lehetőség van. A jogszabályi előírásnak megfelelően a szükséges 1 db parkoló is megépült.

A projekt teljes elszámolható költsége 14 262 785 Ft, a támogatás intenzitása 70%, az elnyert vissza nem térítendő támogatás összege 9 983 949 Ft.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Vissza a főoldalra